Wednesday 29 May 2019

Wednesday 29 May 2019

 photo stratos1_zpsc1be2da9.jpg

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που τους προσφέρει αυτή η ενασχόληση τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική τους υγεία. Από την ηλικία των 5 ετών περίπου ένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, μπορεί να ξεκινήσει κάποια πολεμική τέχνη.
Η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες είναι ίσως η καλύτερη γυμναστική. Το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα, ενώ ταυτόχρονα αποκτά αυξημένη αντοχή, ταχύτητα, ισορροπία, ευλυγισία και ικανότητα συντονισμού. Επειδή όμως οι πολεμικές τέχνες γυμνάζουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα, τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα.
Τα οφέλη από ένα καλό πρόγραμμα πολεμικών τεχνών είναι τεράστια. Μαθαίνοντας ένα παιδί να υπερασπίζεται τον εαυτό του, παρέχοντας μια άλλη οδό για την εκμάθηση αξιών όπως ο σεβασμός προς τους άλλους και η αυτοπειθαρχία, μπορεί να είναι το θεμέλιο που θα προετοιμάσει ένα νεαρό πνεύμα και μυαλό για την εφηβεία και την ενηλικίωση.
Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:
Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
Αυτοπραγμάτωση
Καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση
Ισχυρό και υγιές σώμα
Μεγαλύτερη αυτοάμυνα
Μέσω των πολεμικών τεχνών το παιδί αναπτύσσει μία θέληση για συνεχή επιτυχία. Καλλιεργώντας την επιτυχία, θα οδηγήσει το παιδί σε μία καλύτερη γνώση των ικανοτήτων και θα αυξάνει την αυτοεκτίμηση, δίνοντας έτσι τα κατάλληλα εργαλεία που απαιτούνται για την επιτυχία στο επιλεγμένο πρόγραμμα πολεμικών τεχνών.
Το παιδί, διδάσκεται ένα σύστημα αξιών που θα το συνοδεύει σε όλη την ζωή του, βασικές αρχές του οποίου είναι η πειθαρχία, η υπακοή, το θάρρος, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός κλπ.
Συχνά ορισμένοι γονείς αναρωτιούνται μήπως οι πολεμικές τέχνες προάγουν τη βία ή αυξάνουν την επιθετικότητα των παιδιών. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αποθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές και μαθαίνουν στα παιδιά να αποκτούν αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τεχνικές αυτοάμυνας και ότι σημαντικό στοιχείο της φιλοσοφίας τους είναι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, επειδή οι πολεμικές τέχνες αυξάνουν τα επίπεδα συγκέντρωσης, αποδεικνύονται ιδιαιτέρα θετικές για παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερκινητικότητας.

No comments:

Post a Comment

Θα δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια εκτός από αυτά με ανάρμοστο περιεχόμενο τα οποία και θα διαγράφονται αμέσως.

Αρχειo αναρτησεων