Saturday 11 February 2012

Σημαντικές αποφάσεις από την Γενική Συνέλευση της WTF

Saturday 11 February 2012

Η WTF Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στο Σαρμ Ελ Σέιχ, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 9ου WTF Taekwondo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. 
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό ενέκρινε τέσσερα νέα μέλη, τα εγκεκριμένα νέα κράτη μέλη είναι οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας,  Ναούρου,  Παλάου και τις Σεϋχέλλες. Με τις νέες προσθήκες, η WTF με 201
μέλη ,κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων οκτώ  διεθνών  αθλητικών ομοσπονδιών , όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων ενώσεων . 
Η Γενική Συνέλευση της  WTF  ενέκρινε επίσης τροπολογίες στο καταστατικού, και συγκεκριμένα στο  κείμενο που αφορά τους κανόνες του  πρωταθλητισμού.

Α.-  Σύμφωνα με τo αναθεωρημένo καταστατικό της WTF, μια ξεχωριστή επιτροπή WTF αθλητών θα πρέπει να σχηματιστεί  χωριστά  από τις υπάρχουσες αθλητών και προπονητών  Επιτροπές. 
Η Επιτροπή  Αθλητών  θα εκπροσωπεί  τους αθλητές στο άθλημα του τάε κβον ντο , με σκοπό  τα δικαιώματα και τις  υποχρεώσεις  για λογαριασμό των αθλητών , τόσο κατά τους αγώνες όσο και κατά την προπόνησή τους.Ο πρόεδρος ή μέλος της Επιτροπής Αθλητών  θα είναι μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Εποπτικό Συμβούλιο για την προώθηση  των πρωταθλημάτων  της WTF. 
Β.-    Όταν οποιοδήποτε μέρος του ποδιού αγγίζει το κεφάλι του αντιπάλου, θα πρέπει να θεωρηθεί ως έγκυρο σημείο. Το σκεπτικό είναι ότι για την ασφάλεια των αγωνιζομένων,δεν είναι πλέον απαραίτητη η επίπτωση που επιφέρει το χτύπημα   για να επικυρωθούν τα  τρία σημεία. 
Γ.- Στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του τρίτου γύρου και σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του γύρου του  αιφνίδιου θανάτου ή χρυσού-σημείου ,οποιοδήποτε από τους κριτές μπορεί να ζητήσει την άμεση αναθεώρηση βίντεο και τη διόρθωση της βαθμολογίας, όταν ένας προπονητής δεν έχει δικαίωμα  προσφυγής. Το σκεπτικό είναι ότι  η ανάδειξη του νικητή  κρινόταν  πολύ συχνά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Όταν ένας προπονητής δεν έχει δικαίωμα ένστασης,δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δοθεί άλλη μια ευκαιρία για επανεξέταση του αγώνα, στην περίπτωση μάλιστα που κάποιος από τους κριτές ζητούσε διόρθωση.  Αυτό είναι ένα ειδικό μέτρο για να διασφαλίσει ότι η βαθμολογία θα μπορεί να  διορθωθεί  όταν υπάρχει κάποιο λάθος. 
Δ.-  Στους αναθεωρημένους κανόνες ανταγωνισμού προστέθηκε επίσης   ότι όταν ζητείτε για δεύτερη φορά ένα λεπτό για  θεραπεία λόγο τραυματισμού του αθλητή , ο διαιτητής πρέπει να καλέσει την Ιατρική WTF Επιτροπή ή τον πρόεδρο της Επιτροπής - γιατρό  και να ζητήσει τη συμβουλή του αν ο τραυματισμένος αθλητής είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα ή όχι. 
Η λογική είναι ότι συχνά διαπιστώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να επωφεληθούν από το  ένα λεπτό θεραπείας  για την ανάπαυση ή την ανάκτηση δυνάμεων. Είναι επίσης συχνό φαινόμενο  οι διαγωνιζόμενοι να θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα  παρά τις σοβαρές σωματικές βλάβες που υπέστησαν. 
Προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις, ο ρόλος των ανεξάρτητων ιατρικών Επιτροπών ή  του πρόεδρου της WTF ιατρικής επιτροπής - γιατρού  είναι κρίσιμος για τον καθορισμό την κατάσταση και το μέγεθος  του τραυματισμού του διαγωνιζόμενου αθλητή  και πρέπει άμεσα  να ενημερώνει τον διαιτητή. 
Ε.- Στους Κανόνες Ανταγωνισμού Poomsae,  προστίθεται ο ηλικιακός περιορισμός  των συμμετεχόντων στο ελεύθερο στιλ poomsae ανταγωνισμό.
Στο παρελθόν, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην η ηλικία των συμμετεχόντων, αλλά οι νέοι κανόνες ανταγωνισμού Poomsae προβλέπουν όριο για την επιλογή  αθλητών με  ηλικία 14 ετών και πάνω. 
Πηγή: http://www.tkdgr.com
Επισήμανση : Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται με μια σχετική επιφύλαξη , θα πρέπει να αναμένουμε τις λεπτομέρειες και τις διευκρινήσεις απο την ΕΛΟΤ ως μόνη αρμόδια Αρχή για τέτοιου είδους αλλαγές στους κανόνες των Ελληνικών  Πρωταθλημάτων Ταεκβοντό.

No comments:

Post a Comment

Θα δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια εκτός από αυτά με ανάρμοστο περιεχόμενο τα οποία και θα διαγράφονται αμέσως.

Αρχειo αναρτησεων