Tuesday 14 June 2011

ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ (2013)

Tuesday 14 June 2011

Παρατίθεται παρακάτω ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Τ που αφορά στα κριτήρια που θεσπίζονται για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας.

Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε η συγκρότηση της εθνικής ομάδος να μην εξαρτάται από σωματειακές σχέσεις και παραγοντικές κόντρες αλλά από δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια. Οι σωστές και τεκμηριωμένες προτάσεις από την τεχνική επιτροπή υιοθετούνταν από την...
διοίκηση και υλοποιούνταν αμέσως .Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας (Ε.ΛΟ.Τ. –ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ –ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ) μας δικαίωσε απόλυτα. Η χώρα μας βρίσκεται συνεχώς σε όλες τις διοργανώσεις σε υψηλές θέσεις κατακτώντας ολυμπιακά, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά μετάλλια.
Από το 2005 μέχρι και σήμερα αντιμετωπίσαμε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, στην αρχή το υπέρογκο χρέος περίπου 1.500.000 ευρώ και τα τελευταία δύο χρόνια την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας. Όμως ήμασταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων:
α) Ολοκληρωμένες προετοιμασίες σε αθλητικά κέντρα
β) Πλήρης εθνικές αποστολές σε όλες τις κατηγορίες και
γ) Συμμετοχή της χώρας μας σε όλες τις μεγάλες αναγνωρισμένες από την παγκόσμια ομοσπονδία διοργανώσεις.
Το άθλημα μας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια ,οι απαιτήσεις ενός ολυμπιακού αθλήματος συνεχώς αυξάνονται, οι προσδοκίες για επιτυχίες μεγαλώνουν μιας και έχουμε το προνόμιο σε κάθε κατηγορία να διεκδικούν εισιτήριο για την εθνική αρκετοί αθλητές.
Η Ε.ΛΟ.Τ. με γνώμονα πάντα η εθνική ομάδα να απαρτίζετε από τους καλύτερους, αποφάσισε να αναθέσει στην τεχνική επιτροπή να μελετήσει και να καταρτίσει ένα νέο σύστημα συγκρότησης της εθνικής ομάδος το οποίο θα ισχύσει από το 2012 για της εθνικές ομάδες που θα συγκροτηθούν το 2013. Το ζητούμενο ήταν να βρεθεί ένα σύστημα αξιολόγησης πιο αντικειμενικό το οποίο θα έδινε την δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να διεκδικούν την είσοδο τους στην εθνική ομάδα μέσα από μια σειρά αγώνων και όχι να αποκλείονται εξαιτίας ενός και ΜΟΝΟ άτυχου αποτελέσματος. Πολύ σύντομα η τεχνική επιτροπή εισηγήθηκε ένα νέο τρόπο αξιολόγησης των ελλήνων αθλητών-τριών. Σας καταθέτουμε την πρόταση της τεχνικής επιτροπής η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΛΟ.Τ. :
α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ όλων των κατηγοριών (μόρια για τους τέσσερις πρώτους)
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ όλων των κατηγοριών (μόρια για τους τέσσερις πρώτους)
γ) ΠΡΟΚΡΙΣΗ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων αθλητών των δύο προηγούμενων διοργανώσεων (πρωτάθλημα, κύπελλο)
Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων ο αθλητής-τρια που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια θα καλείται στην εθνική ομάδα.
Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τα μόρια που θα λαμβάνει ο αθλητής/αθλήτρια από κάθε διοργάνωση καθώς και τα έξτρα μόρια που θα ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΠΗΓΗ ΕΛΟ.Τ.

No comments:

Post a Comment

Θα δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια εκτός από αυτά με ανάρμοστο περιεχόμενο τα οποία και θα διαγράφονται αμέσως.

Αρχειo αναρτησεων